Voor het Christelijke Jongeren Verbond Borne heb ik een schetsontwerp gemaakt voor het nieuw te bouwen clubhuis. Mijn doel was het ontwerpen van een modern en hip gebouw voor de jeugdvereniging, dat goed in het landschap past en waarmee de vereniging weer een lange tijd vooruit kan.


Het nieuwe verenigingsgebouw wordt gebouwd op de grens van de nieuwe uitbreidingswijk de Bornsche Maten en het Twentse Platteland.


De vorm van het gebouw is gebaseerd op de vorm van een traditionele Twentse boerderij, waardoor het clubhuis, ondanks de moderne uitstraling, goed past in zijn omgeving.


De voor- en achtergevel zijn ‘naar binnen gedrukt’ zodat er een soort schil ontstaat. Deze schil vormt zowel de gevels als het dak en is van één materiaal. Hierdoor komt de schil krachtig naar voren en blijft de vorm sterk herkenbaar.


De rode schil van het gebouw zal niet alleen maar opvallen, maar ook goed passen tussen de fel oranje daken van de eeuwenoude Saksische boerderijen in het mooie en groene Twentse coulissenlandschap.

CJV Borne  - particuliere opdracht