In het eerste deel van dit master AE-project (Architectural Engineering) hebben we met alle studenten van de studio een fitnessroute ontworpen door het centrum van Antwerpen. Elke student heeft een specifieke locatie uitgekozen en de route verbindt al deze locaties.


Mijn locatie is aan de Schelde-kade. Deze kade is op dit moment vervallen en er is, hoe gek dat ook klinkt, geen goede relatie met het water. Een groot deel van de kade bestaat uit parkeerplaatsen, waardoor er geen ruimte is voor activiteiten aan het water.


Ik denk dat deze plek een veel grotere waarde voor de stad krijgt, als het wel intensief gebruikt kan worden. Dit verdient de Schelde ook, aangezien de Schelde de reden was dat Antwerpen is ontstaan. De hardlooproute langs het water gaat zorgen voor het intensieve gebruik van de waterkant.


Op de fitnessroute loop je over het water, doormiddel van een drijvende steigerconstructie. De route deinst rustig mee met het ritme van de hardloper. Tevens dient de constructie als een hoogwaterkering, wanneer het water van de Schelde stijgt. Hierdoor wordt het historische centrum van Antwerpen beschermd.


De route is een schitterende plek, gericht op het water van de Schelde, waar je de drukte van de stad even kan vergeten en je hoofd leeg kan maken tijdens het hardlopen.

Fitnessroute Antwerpen  - master 1 project