Voor de Rabobank Vaart en Vechtstreek heb ik samen met Tim Loeters een visie gemaakt op de nieuwbouw van een regiokantoor in Hardenberg.


Het nieuw te bouwen kantoorpand komt op de kruising van 2 provinciale hoofdwegen, de N343 (Hardenberg - Hoogeveen) en de N34 (Ommen - Coevorden). Van de 4 kwarten die ontstaan door deze provinciale wegen, zijn er 3 volgebouwd met middelgrote bebouwing. Het vierde kwart is meer landelijk van aard en bevat alleen kleinschalige bebouwing.


Juist in dit vierde en landelijke kwart moet het nieuwe kantoor verrijzen. Wij vinden dit zonde van de specifieke kwaliteiten van het achterliggende landschap, dus hebben we daar rekening mee gehouden in onze visie.


Het gebouw moet naar onze mening een doorkijk bieden vanaf de kruising van de wegen naar het landelijke gebied achter het gebouw. Door het kantoor als een soort ‘brug’ te bouwen stroomt het landschap onder het kantoor door. Daarnaast vormt het kantoor een ‘lijst’ om het bijzondere landschap nog meer te benadrukken.

Rabobank Vaart en Vechtstreek  - Zakelijke opdracht